EU temadag -Kulturelle samarbejder

Seminar om offentlige og private kulturelle samarbejder. Vejen til stærkere projekter og international funding.

 • h Seminar
 • Dato og tid

  21/06 2018 kl. 12:30 - 17:30
 • Sted

  Cinemateket Bio Asta Gothersgade 55 1123 København K.
 • Kontaktperson

  Katrine Danielle Bjaarnøe
 • Telefonnummer

  3374 3442
 • Læs mere

EU temadag -Kulturelle samarbejder

Seminar om offentlige og private kulturelle samarbejder. Vejen til stærkere projekter og international funding.

Hvordan kan kreative og kulturelle projekter fremstå stærkest muligt i konkurrencen om EU's støttemidler? D. 21. juni 2018 tager Creative Europe Desk Denmark udgangspunkt i netop det spørgsmål, når vi inviterer til vores årlige EU-temadag.

Creative Europe Desk Danmark inviterer til en temadag, hvor vi sætter fokus på mulighederne for øget samarbejde mellem kreative og kulturelle aktører og offentlige institutioner.

Formålet er at demonstrere hvordan man skærper kulturprojekter der har et internationalt islæt, så de bedre kan komme i betragtning til europæiske støttemidler, samt fremstå stærkere, mere relevante og vedkommende for publikum og deltagere.

Konkurrencen er hård om de europæiske støttemidler og det er derfor nødvendigt at fokusere de kreative og kulturelle aktører og offentlige kulturinstitutioners kernekompetencer eller at styrke disse kompetencer gennem lokale kulturpartnerskaber.

Vi har indbudt en række professionelle kulturaktører og -rådgivere, som gennem oplæg og paneldebatter, vil nuancere og kvalificere diskussionen vedrørende lokale, kommunale, regionale, nationale og internationale kulturpartnerskaber. Vi betragter både den lokale forankring og det skarpe projektfokus som en forudsætning for succesfuld deltagelse i internationale kulturprojekter.

Vi stiller nogle spørgsmål, som vi håber at blive klogere på i løbet af dagen:

 • Hvad får kommunerne ud af at føre en aktiv international kulturpolitik og hvordan kommer det de lokale uafhængige kunstnere, kulturinstitutioner, virksomheder eller borgere til gode?
 • Hvordan matches den gode kunstneriske idé med projektledelsesværktøjer; med budget- og regnskabsressourcer; med lokal efterspørgsel og behov?
 • Hvordan kan samarbejder mellem forskellige kulturinstitutioner, kunstnere, projektledere, virksomheder eller kommuner føre til stærke, professionelle, internationale kulturprojekter?
 • Hvordan opnår man støtte til sit internationale kulturprojekt under Europa-Kommissionens støtteprogrammer Creative Europe, Interreg, Erasmus+ eller Horizon2020?

Vi glæder os til at se jer til en inspirerende eftermiddag!

Tilmelding

Tilmelding er obligatorisk

EuroCenter - Styrelsen for Forskning og Uddannelse      Bredgade 40      1260 København K      Telefon: 3544 6240      E-mail: eurocenter@ufm.dk