Fart på udviklingen af IoT AppStore

Dansk deltagelse er sikret i de første projekter finansieret af elite FET Launchpad-programmet. CASEK projektet, som startede den 1. april 2017, tæller Aalborg Universitet (Center for Indlejret Software Systemer og International Business Centre) og den Aalborg-baserede Internet of Things virksomhed, Seluxit, som koordinerer udviklingen af en IoT AppStore.

Fart på udviklingen af IoT AppStore

Europa-Kommission vil med ‘Future and Emerging Technology’ (FET) Innovation Launchpad-programmet hjælpe nye ideer, som udspringer af FET forskningsprojekter med at komme tættere på markedet. Der er fra dansk side deltagelse i programmet via projektet CASEK.

CASEK projektet

Det problem, som CASEK adresserer, er at de fleste smarte enheder (og tjenester) ikke arbejder sammen. Det betyder at både producenter og slutbrugere får svære vilkår, hvilket også mindsker det kreative potentiale.

Løsningen er en IoT AppStore hvor udviklerfællesskabet kan skabe, samarbejde om, og dele apps, understøttet af sofistikerede redskaber som forener smarte enheder og tjenester og åbner op for nye værdier. For at opbygge afsættet for denne IoT AppStore, vil CASEK engagere det fremspirende udviklerfællesskab, hvor gør-det-selv elektronik entusiaster bliver blandt de første, som kan få gavn af de sofistikerede redskaber.

Velkendt fremgangsmåde

Hvis det at benytte sig af udviklerfællesskabets kreativitet lyder bekendt, så er det ikke helt forkert. Initiativet er direkte inspireret af Apples banebrydende AppStore. Forskellen er at IoT apps automatiserer kontrollen med adskillige fysiske enheder (Internet of Things), så en fælles platform er nødvendigt for at forene og sikre disse enheder og tjenester.

Finesserne i dette arrangement har sine rødder i det oprindelige FET projekt, CASSTING (cassting-project.eu/), hvor sofistikerede metoder og alogritmer, og hjulpet af UPPAAL redskaber (uppaal.org), skubber grænserne for hvad der kan lade sig gøre.

CASEK konceptet er ved at se dagens lys i form af Q IoT AppStore, som vil fortsætte med at være flagskibet og ansigtet udadtil for CASEK projektet. Du kan læse mere om CASEK projektet på hjemmesiden: casek.eu

Projekttitel

Collective Adaptive Systems Enabler Kit

Akronym

CASEK

EU-program

Horizon Europe (Rammeprogram for Forskning og Innovation) » Horizon 2020

EU-bevilling

100.000 euro

Antal partnere i projektet

2

EuroCenter      Uddannelses- og Forskningsstyrelsen      Haraldsgade 53      2100 København Ø      Telefon: 3544 6240      E-mail: eurocenter@ufm.dk     Tilgængelighedserklæring