Over 6 mio. kr. i produktionsstøtte til danske projekter

Fire danske produktionsselskaber har modtaget EU-støtte til produktion af tv-projekter.

Over 6 mio. kr. i produktionsstøtte til danske projekter
Anders W. Berthelsen spiller hovedrollen i Nordisk Film Productions' dramaserie 'DNA', der netop har modtaget produktionsstøtte fra MEDIA-delprogrammet. (Foto: Henrik Ohsten)

Danish Documentary, Final Cut For Real, Nordisk Film og Toolbox Film har netop modtaget støtte under EU’s Creative Europe MEDIA-støtteordning til produktion af tv-projekter, i dette tilfælde to dokumentarfilm, en dramaserie og en dokumentarserie.

I alt modtog EU 56 ansøgninger til denne runde, der havde deadline i december 2018, og der er tildelt støtte til 23 projekter fra 11 lande. Fra Danmark blev der indsendt fem ansøgninger, og hele fire er altså blevet imødekommet. Dette lægger Danmark på en andenplads, kun overgået af Frankrig, hvor seks projekter har fået støtte. Det samlede støttebeløb i denne runde løb op i 6.134.850 € og heraf er 815.808 €, svarende til over 6 mio. kr., tildelt til danske projekter. Udover de fire danske produktionsselskaber, der har modtaget støtte, er danske Hansen & Pedersen Film & Fjernsyn også partner i dokumentarprojektet Meet the Censors, hvortil norske Medieoperatørene har modtaget 65.000 € i støtte.

Næsten 4 mio. kr. til TV2-krimiserie

Nordisk Film's dramaserie til TV2, DNA, der bl.a. har Anders W. Berthelsen og Charlotte Rampling på rollelisten, er blandt syv projekter, der har opnået støtte på 500.000 €. Serien, der er skrevet af Torleif Hoppe (Nikolaj og Julie, Forbrydelsen, Den som dræber) og instrueres af Henrik Ruben Genz (Frygtelig lykkelig, Forbrydelsen, Lulu & Leon, Bankerot) handler om politiefterforskeren Rolf Larsen, der efter sin datters tragiske død er ved at gå i opløsning. Afsløringen af en systemfejl i politiets DNA-register bringer dog overraskende spor frem i lyset, der giver Rolf håb og leder ham ud i en uautoriseret efterforskning, hvor han kommer på sporet af en sag om international menneskehandel.

DNA er, sammen med to svenske projekter - politiserien Tunna blå linjen og agentserien Hamilton - de højest støttede fiktionsserier i denne runde, Hamilton endda med hele 1 mio. €. Dermed må man sige, at Scandi Noir-genren fortsætter sin sejrsgang gennem Europa med serier af høj production value. DNA har planlagt premiere på TV2 i efteråret 2019.

EU-program

Creative Europe (Støtteprogram for de kulturelle og kreative sektorer) » Et Kreativt Europa

EU-bevilling

815.808 EUR

EuroCenter      Uddannelses- og Forskningsstyrelsen      Haraldsgade 53      2100 København Ø      Telefon: 3544 6240      E-mail: eurocenter@ufm.dk     Tilgængelighedserklæring